A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Molekuláris biológia I-II.

MK-1304101/I-II

Készleten

87 darab

2 552 Ft‎

-20%

3 190 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-1304101/I-II
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Bálint Miklós
Nyelv magyar
Oldal 416
Megjelenés 2006
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631626568
Színek 2+2
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A genetikai manipuláció vagy a génsebészet fogalma, a molekuláris biológia eredményeit felhasználó új orvosi eljárások ismerete lassan beépül a közgondolkodásba, miközben a felmerülő súlyos etikai problémák foglalkoztatják - és megosztják - a társadalmat.
Ez a könyv ennek az új, de az emberiség jövője szempontjából nélkülözhetetlen tudományterületnek az alapjait igyekszik megismertetni, azokat a molekuláris folyamatokat, amelyek a látványos - és néha kétségeket ébresztő - tudományos eredmények (pl. klónozás) mögött húzódnak. Nem könnyű olvasmány, de megértése nem lehetetlen. Szellemi erőpróba és kaland, amely a téma iránt érdeklődő, egyetemre készülő középiskolásnak éppúgy ajánlható, mint tanárnak - felfrissítendő korábbi ismereteit. Egyetemistáknak, tanuljanak az élettudományok bármely területén is, és minden érdeklődő laikusnak, aki kíváncsi a jövő biológiai fundamentumára, és nem riad vissza a szellemi erőfeszítéstől.
Az olvasó e könyv segítségével igazi felfedezőutat járhat be a molekulák világában. Azon a tudományterületen, melynek törvényszerűségeit ma még sok helyen csak sejtjük, de amely témák körül forog a modern biológia - az életünk - kereke.

A kiadvány fő témakörei: A nukleinsavak szerkezete és módosítása; A transzkripció; A transzláció; A vírusok, mint szupramolekuláris képződmények; A DNS-replikáció, hibajavítás, rekombináció, transzpozíció; A prokarióták génexpressziójának szabályozása; A génstruktúra és a génkifejeződés szabályozása eukariótáknál

Kapcsolódó termékek