A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Történelem a 10. évfolyam számára

Csökkentett ár! Történelem a 10. évfolyam számára Nagyobb

MK-2844-2

Készleten

470 darab

1 032 Ft‎

-20%

1 290 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-2844-2
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Ujvári Pál
Nyelv magyar
Oldal 200
Megjelenés 2008
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631628449
Színek 4+4
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

"Bár elsősorban a középfokú vizsgára készülők igényeit vettük figyelembe, a sorozat megfelelő alapot adhat az emelt szintű érettségi vizsga teljesítéséhez is.
Célunk egy olyan tankönyvcsalád elkészítése volt, amely a hagyományos értelemben vett tanulás mellett az információk elsajátításának és feldolgozásának változatos formáiba vezeti be a tanulókat. Az egyes leckék terjedelmét ezért két oldalra korlátoztuk: ennyi a tanulnivaló. A szöveges tanulnivalóval egyenértékűnek szánjuk a mellette helyet kapó forrásszemelvényeket, képeket, vázlatrajzokat, grafikonokat, diagramokat, térképeket ezek nem csupán illusztrációk vagy szemléltető anyagok, sokkal inkább elemzés, feldolgozás tárgyai. A hozzájuk kapcsolódó kérdések, feladatok az érettségi vizsga különböző feladattípusainak felelnek meg, tehát közvetlenül elősegítik a vizsgára való felkészülést. Egyúttal természetesen hozzájárulnak a tananyag, a történelem jobb megértéséhez, segítségükkel a tanulók gyakorlatot szerezhetnek a különféle információforrások értelmezésében, feldolgozásában.
A történelmi térben való eligazodást segítik az egyes tankönyvi leckék elején található sématérképek, az időbeli tájékozódást pedig a leckék időszalagjai könnyítik meg. A főszöveg, a tanulnivaló bevezető kérdései az adott téma feldolgozásához szükséges előzetes ismeretek felelevenítésére szolgálnak, valamilyen formában előkészítik a lecke témáját. A lecke végén található összefoglaló kérdések megválaszolásával ellenőrizhető a tanultak megértése. A fejezeteket lezáró összefoglalások olyan kérdéseket, feladatokat tartalmaznak, amelyek az anyag tételszerű rendszerezésére adnak módot.
A kötetek összeállításánál igyekeztünk bővíteni a hagyományos történelmi anyagot (háborúk, békék, politikai küzdelmek, felkelések, országgyűlések, törvények, nagy emberek stb.). Reméljük, hogy a tankönyv segít majd megismerni a történelmi korok olyan jellegzetességeit is, mint a népesedési viszonyok, a gazdálkodás, az iskoláztatás, az öltözködés, a táplálkozás, a lakásviszonyok, a szabad idő eltöltése vagy az egykor élt emberek gondolkodásmódja."

A szerző bevezetője

A kiadvány fő témakörei: Az érett középkor (XI-XIII. század); Az Árpád-házi királyok kora (XI-XIII. század); Az első középkor (XIV-XV. század); Magyarország a XIV-XV. században (1301-1490); A kora újkor (1470-1725); Magyarország a kora újkorban (1490-1711)

Kapcsolódó termékek