Lethya 1-3. (A Fehér Kristály legendája, A Fehér Kristály útja, A Fehér Kristály háborúja)

Csökkentett ár! Lethya 1-3. (A Fehér Kristály legendája, A Fehér Kristály útja, A Fehér Kristály háborúja) Nagyobb

Készleten

1 darab

5 326 Ft‎

-20%

6 657 Ft‎

Adatlap

KiadóNemzedékek Tudása Akadémia
Szerző(k)Nick M. Leslie - Kevin S. Raab
Nyelvmagyar
Oldal1503
Megjelenés2014
FedélPuhatábla
ISBN9789631997996
Színek1+1
Áfa %5%

Címkék:

További információk

"Mintegy nyolcvan évvel járunk An Gorta Mór, a genocídiummal is felérő nagy ír éhínség kezdete után. A zöld sziget lakossága több mint 8 millióról nem egészen 4 és fél millióra csökkent. A meggyötört írek a hátuk mögött tudhatják már a húsvéti felkelést és a polgárháborút, rövidesen azonban a nagy gazdasági világválság megpróbáltatásai várnak az újonnan alakult Szabad-államra.
A fantasy műfaján belül több tekintetben is sajátos regényt tart a kezében az olvasó. Az 1927-es Írországban induló történet a szigetet egykor benépesítő kelták gazdag múltján át bepillantást enged a titkokat őrző jelenbe, hogy aztán egy távoli tündérvilágba repítse a képzeletet. Főhősei kalandvágyó, romantikus tizenévesek egy isten háta mögötti ír kisvárosból. Ősi kelta mítoszok és tündérmesék közt eszmélő tudatuk és nyiladozó értelmük rejtélyes személyek, titokzatos tárgyak felé sodorják őket.
Egy évszázadok óta titkolt átjáró, a tündérkapu felfedezése megnyitja az utat a fiatalok előtt a vágyott mesés világ felé. A Fehér Kristály földjén már régóta várnak rájuk, hiszen - bár nem tudnak róla - rajtuk áll e mesebeli föld, Lethya sorsa. Veszélyes küldetést hajtanak végre a lovagok, varázslók, tündérek és törpék világában: a meseszövés remekül ötvözi tapinthatóan valóságos világgá az ősi kelta mitológia elemeit a fantázia szülte alakokkal.
A fantasy műfaji követelményeinek messzemenően megfelelő mű egyúttal Bildungsroman, fejlődésregény gyanánt is értelmezhető. A jó és rossz erők esetenként szolgálatukba állíthatják az embert, ám személyes döntés kérdése, hogy melyik oldalra állunk ebben az örök küzdelemben. A regény lapjait pergetve az öt jó barát szemünk előtt válik felnőtté, e mítikus világ kulisszái között megtanulva és az olvasónak is felmutatva - a barátság, hűség, becsület, önfeláldozás soha nem fakuló értékét.
Az ifjú hősöknek komoly próbatételt jelent a mese és a valóság megkülönböztetése. De vajon mindig egyértelmű-e, hogy hol húzódik a való világ és a fantázia birodalmának határa? Ennek eldöntése az olvasókra vár!" (Dr. Buda Botond)

A szombathelyi származású Magyarósi Miklós (írói álnevén Nick M. Leslie) és Rába Attila (Kevin S. Raab) két évtizede még fiatal fantasy rajongóként kezdte lejegyzetelni a Fehér Kristály földjén történt kalandokat. Hosszú délutáni és esti beszélgetéseikből nyolc spirálfüzetet megtöltő kézirat született, amely mára regénytrilógiává alakult. Már az első kötet évekkel ezelőtti megjelenése után is sok rajongója lett LETHYA világának, a Fehér Kristály földjén történt kalandok teljes, háromkötetes változatát pedig most először vehetik kézbe az olvasók.

A magyar fantasy szerzőpáros különleges mesevilágba kalauzol bennünket. A történet 1927-ben, Írországban kezdődik, ahol kalandvágyó tizenévesek rátalálnak az évszázadok óta titkolt átjáróra, a tündérkapura, amely megnyitja előttük az utat a Fehér Kristály földjére. Az ő barátságukon, önfeláldozásukon múlik e titokzatos mesevilág, LETHYA sorsa. Miközben a főszereplő „Ötök” a lovagok, varázslók, tündérek és törpék világában veszélyes kalandokba keverednek, nyomon követhetjük jellemfejlődésüket, felnőtté válásukat is.

A trilógiának hátteret nyújtó időpontok, helyek és mitológiai alakok mind hosszas kutatómunka eredményei. „Már hosszú ideje foglalkoztat bennünket a kelta mitológia, az írek, a Zöldsziget őstörténelme” - fogalmazott Rába Attila, a trilógia társszerzője. Miközben a regény a klasszikus fantasy műfajba tartozik, a hagyományos jó-rossz küzdelmének sablonos ábrázolásán igyekeztek túllépni az alkotók.

„Egy átlagos fantasy a jó és a rossz küzdelméről, majd a jó oldal végső diadaláról szól. Nekünk ez nem volt elég, szerettünk volna valami mást is adni az olvasók kezébe. Az öt barát esetében tehát nem ennyire egyszerű a történet” - árulta el Magyarósi Miklós, a szerzőpáros másik tagja.

A szerzők azt is fontosnak tartották, hogy olyan művet alkossanak, amely ma kevésbé divatos tulajdonságokat helyez előtérbe. „Olyan helyről álmodoztunk, ahol fontos a barátság, hűség, önfeláldozás. Miközben úgy érezzük, a valódi világban sajnos egyre kevésbé fontos mindez, a Fehér Kristály földjén pontosan ezek a hagyományosan nagyra becsült tulajdonságok érnek a legtöbbet. Talán naivitásnak hangzik, de azt szeretnénk, ha a mi világunkban is újra fontossá válnának ezek a értékek, ezért is írtuk ezt a regényt” - mondta végül Rába Attila.

Kapcsolódó termékek