A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Gyakoribb gombáink - Gyakorlati gombaismeret mindenkinek

Csökkentett ár! Gyakoribb gombáink - Gyakorlati gombaismeret mindenkinek Nagyobb

MK-4386-2

Készleten

475 darab

1 752 Ft‎

-20%

2 190 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-4386-2
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Vasas Gizella - Locsmándi Csaba
Nyelv magyar
Oldal 204
Megjelenés 2010
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631643862
Színek 4+4
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Könyvünk a leggyakoribb és legfontosabb magyarországi gombafajokat mutatja be.

A szerzők LOCSMÁNDI CSABA és VASAS GIZELLA több évtizedes oktatási tapasztalataikat felhasználva, összehasonlító, rendszerező módszerrel próbálják segíteni a gombászat iránt érdeklődők eligazodását a gombák bonyolult, nehezen megismerhető, ám változatos világában.
A könyv illusztrációinak többsége a híres magyar mikológus és festőművész, Szemere László akvarelljeinek felhasználásával készült. SZEMERE LÁSZLÓ (1884 1974) a magyar mikológia kiemelkedő alakja, a földalatti gombák európai hírű szakértője volt. Dolgozott a Magyar Királyi Madártani Intézetben, később pedig a Növényélet és Kórtani
Állomás munkatársa, majd a Gombászati Osztály vezetője lett.
Nyugdíjba vonulása után Pamukon, majd Hárskúton élt. 90 éves koráig kutatott és dolgozott, még 88 éves korában is járta az erdőt. Kutatásainak eredményeképpen a Kárpát-medencéből megismert földalatti gombák száma 86-ra emelkedett. Tiszteletére a Bakonyi Természettudományi Múzeum Szemere László emléksarkot rendezett be. Nevét több gombászati szakcsoport, társaság viseli. Emlékét Hárskúton utcanév és faragott névtábla őrzi. A kötetben szereplő akvarellek a Magyar Természettudományi Múzeumban őrzött hagyatékból most kerülnek először kiadásra.

Kapcsolódó termékek