CD Pál Tamás: Amit adhatok

Csökkentett ár! CD Pál Tamás: Amit adhatok Nagyobb

Készleten

1 darab

741 Ft‎

-5%

780 Ft‎

Adatlap

KiadóSony Music
Szerző(k)-
Nyelvmagyar
Megjelenés2005
Áfa %27%

Címkék:

További információk

A TV2 Megasztár második szériájában ismerte meg a nagyközönség.2005-ben az "Amit adhatok" című debütáló lemez pontosan megmutatja Pál Tamás egyéniségét és érzésvilágát.
A ’81-es születésű Tamásnak a legtöbb társával ellentétben már nem volt idegen a színpad. ’97-ben felvételt nyert a Földessy Margit vezette Színjáték Dráma Stúdióba, mellette ’99-től az Etűd Zenei Szakközépiskolában hangképzést és zeneelméletet tanult. Az IBS Színpad 2000-ben az ő főszereplésével mutatta be a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt, ettől fogva számos további zenés és prózai darabban bizonyíthatott. Nem meglepetés, hogy a tizenkét megasztáros versenyző közül harmadikként rukkolt elő albumával, közvetlenül Torres Dani és Caramel után, mivel nyilatkozataiból kitűnt, határozott elképzelésekkel vágott bele.
A lemez a manapság divatos angolszász pop-rock vonalat követi. Dallamos, keményebb hangszerelésű dalokat vonultat fel, amelyeket jócskán meglágyít az ének. Tamás a dalszövegírásból oroszlánrészt vállalt, rajta kívül Csiszár Ferenc, Orbán Tamás és Peet vette ki a részét belőle. A zene Csiszár Ferenc munkáját dicséri, aki az album zenei producere is egyben - már sok lemezen működött közre, ám ez az első, amelynek zenei része szinte teljes egészében az ő érdeme, a Can You Feel The Love Tonight kivételével, amelyet Éry Balázs hangszerelt át. Csiszár a Megasztár Band gitárosa, ő kísérte a versenyzőket a tévében és a koncerteken egyaránt.
A vokálban Balássy Betty és Csiszár mellett hallható Bella Levente is - a megasztáros srác erőteljes orgánuma jól kiegészíti a főszereplő hangját, és bármilyen meglepő, a háttérben tud maradni. Az albumon tizenkét szerzemény szerepel, ebből négy - beleszámítva a versenyben elhangzott két dalt is - átdolgozás.
Pál Tamás tehát igényes, zeneileg és szövegileg is kiváló albummal rukkolt elő. Beleadott apait-anyait, az adott keretek között mindent kiadott magából, hogy bármit is hoz az élet - legroszszabb esetben popzenészként nem tud fennmaradni -, évek múltával is bátran mutogathassa: ilyen korongot tettem le az asztalra 2005 novemberében. Azon versenyzők csoportját gyarapítja, akik albumukon felülmúlták a tőlük elvárt szintet.

01. Mondd, mit vársz  4:38  
02. Szükségem van rád  3:37  
03. Ház a semmiben  3:42  
04. Úgy lesz, mint rég  3:41  
05. Rosszul szövegelsz  3:08  
06. Mintha még itt lennél  3:26  
07. Ne hagyhatsz így el  3:12  
08. A ma csak a tiéd  4:04  
09. Állj mellém  4:02  
10. Bármerre jársz  4:23  
11. Wherever you will go  5:42  
12. Can you feel the love tonight  2:15

Kapcsolódó termékek