A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Vizek egymás között

Csökkentett ár! Vizek egymás között Nagyobb

Készleten

1 darab

1 992 Ft‎

-20%

2 490 Ft‎

Adatlap

Kiadó Napkút Kiadó
Szerző(k) Gaál Zoltán - Kovács Katáng Ferenc
Nyelv magyar
Oldal 184
Megjelenés 2018
Fedél Puhatábla
ISBN 9789632637655
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Egymás között sorozatunk harmadik kötetét tartja kezében az olvasó. A 2014-es Fák... utána 2016-os Hegyek... következett. Mi jöhet még a jelenlegi, Vizek egymás között című versdialógus után?

2013 óta váltjuk az elektronikus leveleket, versekkel üzenünk, feleselünk vagy csak elbeszélünk egymás feje felett. Biztatjuk egymást, ha lankad a sorkeltő kedvünk. Ebbe nem lehet beleunni. Csak egy címadó ötlet kellett, s hamar választottunk magunknak kedvenc fát, hegyet, vizet. Magyarázatra sem szorul, azt tesszük, amiben kedvünket leljük. Fa, hegy vagy víz mögé rejtőzünk, hogy magunk lehessünk.

Gaál Zoltán volt már közvetlen a házuk ablaka előtt álló Vadalmafa, volt szülővárosa, Brassó kiemelkedő látványossága, a Cenk-hegy, s most a Feketeügy, ami ott folyik Brassó közelében. Kovács katáng Ferenc volt a Nyírség homokját megkötő Fehérakác, az Alföldet szegélyező Kopasz-hegy, s ezúttal a Krúdy-írásokból is jól ismert, vadregényes, szikes Bujdosi-tó. Utóbbi manapság Bujtos néven található a térképeken.

Mi jöhet még a trilógia után? - tettük föl korábban a költői kérdést. Ráadás. Határ a csillagos ég! Pontosan. Íme a készülő negyedik kötet címe: Csillagképek egymás között. Egyikünk lesz Perseus, aki a klasszikus történet szerint a Hermésztől kapott szárnyas sarut használta Androméda megmentésekor, de a reneszánsz ideje alatt alakult ki a ma is ismeretes kép, miszerint Pegazust meglovagolva mentette meg jövendőbelijét. Másikunk lesz Pegazus, a költők lova, melyen ihletettségükben az ég felé emelkednek. Különösen fényes csillagokból áll, nagy trapéz alakjáról könnyen felismerhető ez a csillagkép. S hogy mikor találkozik velük az olvasó? Azt ajánljuk, hogy kémleljék kitartóan a csillagos eget! Ott bizonyára meg leszen írva.

Kapcsolódó termékek