Néprajz, néphagyomány CD-ROM melléklettel

Csökkentett ár! Néprajz, néphagyomány CD-ROM melléklettel Nagyobb

KP-2281

Készleten

414 darab

2 278 Ft‎

-20%

2 848 Ft‎

Adatlap

Kiadói kódKP-2281
KiadóMűszaki Könyvkiadó
Szerző(k)Benedek Krisztina - Sándor Ildikó
Nyelvmagyar
Oldal240
Megjelenés2010
FedélPuhatábla
ISBN9789633370575
Színek1+1
Áfa %5%

Címkék:

További információk

Sándor Ildikó és Benedek Krisztina könyve és a kapcsolódó CD-ROM régen várt, hiánypótló újdonság a művészeti képzést nyújtó gimnáziumok, szakközépiskolák, a kézműves szakmákat oktató szakiskolák és minden olyan érdeklődő számára, aki a néphagyományt a közműveltség részeként, mindennapjaink élhető örökségeként szeretné jobban megismerni.

A könyv a néprajzi  kutatások tárgyát, a paraszti kultúrát és a néphagyományt öt nagyobb egységre tagolva mutatja be.

Az Alapvetésben a fogalmak tisztázását,  a néprajzkutatás történetét és a tudományág fő területeit találjuk.

A Gazdálkodás című fejezet  az egykori agrárnépesség megélhetést nyújtó tevékenységeit mutatja be a gyűjtögetéstől az állattartáson át a földművelésig.

Az Életmód fejezet a paraszti kultúrának a mindennapokban megjelenő elemeit, a lakáskultúrát, az étkezési, öltözködési szokásokat, a népi tudást és hiedelmeket, az ünnepi szokásokat ismerteti.

A Népművészet című egység a díszítőkultúra részeként sorra veszi a kézműves foglalkozások tárgyi örökségét, továbbá az előadó jellegű művészeti területeket, a népköltészetet, a népzenét  és a néptáncot.

A Néphagyomány térben és időben című rész  a népművészet időbeli és térbeli tagolódását, valamint az egyes tájegységek és népcsoportok sajátosságait taglalja.

A Ki kicsoda? kislexikon a magyar néprajzkutatás kiemelkedő személyiségeit mutatja be.

A könyv CD-ROM melléklete gazdag szemléltetőanyagot tartalmaz: interaktív feladatokat,  archív fotókat, népzenei felvételeket, videofilmrészleteket és az ismeretek bővítését szolgáló irodalmi, internet- és múzeumi ajánlásokat.  

Kapcsolódó termékek