Hanglenyomatok

Csökkentett ár! Hanglenyomatok Nagyobb

KT-0613

Készleten

24 darab

373 Ft‎

-20%

467 Ft‎

Adatlap

Kiadói kódKT-0613
KiadóMűszaki Könyvkiadó
Szerző(k)Varga Ilona
Nyelvmagyar
Oldal368
Megjelenés2004
FedélPuhatábla
ISBN9789639362512
Színek1+1
Áfa %5%

Címkék:

További információk

Varga Ilona Hanglenyomatok című kötete százhetvenöt interjút tartalmaz, száztizenöt megszólalóval - szereplői a roma közélet résztvevői is.

Varga Ilona - a művésznő, a médiaszakember, az életművész, vagy az „unikum”, ahogyan könyve végén Rácz Lajos is jellemzi - a Magyar Rádió Cigányfélóra című műsorának felelős szerkesztője. Rádiós múltjával szociológiai vizsgálatai során számos interjúban, beszélgetésben vett részt. Hanglenyomatok című kötete százhetvenöt interjút tartalmaz, száztizenöt megszólalóval - szereplői a roma közélet résztvevői is. A könyvben olvashatunk - mások mellett - Choli Daróczi Józseffel, Solt Ottíliával, Balogh Bélával, Varga Gusztávval, Lakatos Menyhérttel készült beszélgetéseket, interjúkat. Szó esik a kötetben az olyan hagyományokról is, amelyek a cigány kultúra legfontosabb részei: egykor hogyan is ünnepelték a karácsonyt, a húsvétot vagy a búcsút. Egy remek könyv, amelyben olvashatunk a beás kultúráról, illetve a kárpáti és oláh cigány hagyományokról.
A „Hanglenyomatok” című interjúkötetet hároméves munka előzte meg. Egy csodálatos válogatás, amelyben nemcsak a műfajt kedvelők lelhetik kedvüket. Ami kicsit elszomorító, hogy a következő kötetre a szerző szerint tíz évet kell várni…

Kapcsolódó termékek