DVD A Hét vezér - Rockopera

Csökkentett ár! DVD A Hét vezér - Rockopera Nagyobb

HMRDVD152

Készleten

1 darab

1 489 Ft‎

-5%

1 567 Ft‎

Adatlap

Kiadói kódHMRDVD152
KiadóHammer Records
Szerző(k)n/a
Nyelvmagyar
ISBN-
Áfa %27%

Címkék:

További információk

2015. augusztus 18-án jelent meg a komáromi Magyar Lovas Színház produkciójának, A Hét Vezér című rockoperának a hanganyaga a Hammer Records / Hammer Music gondozásában.
A digipak csomagolású dupla CD-s kiadvány a MAHASZ albumlistájának 5. helyen nyitott.
A sikeres előadás 2016. 05.02.-án DVD formátumban is megjelenik, egy részletes szereposztást, illetve a mű szinopszisát tartalmazó kis füzet társaságában.
Barcsik Valéria zeneszerző és Márkos Attila szövegíró által jegyzett rockopera történelmünk egy kevésbé ismert korszakába, a Honfoglalást megelőző időszakba kalauzol, a történések egyik lehetséges forgatókönyvét hozza párhuzamba jelen korunkkal.
A rockopera zenéjét a Magma produkció, illetve a Fénykiáltók együttes játszotta fel. Tost-Nagy Péter gitáros a Waterloo, a Sybill, a Classica és a Twin Peaks együttesekből Utóbbiban már együtt játszott az énekes, billentyűs, zeneszerző Barcsik Valériával. Vali többek között a Napoleon Boulevard, a Solaris Fusion, és a Nostradamus tagja volt, illetve Csepregi Éva és Szentpéteri Csilla lemezein működött közre. A Hét Vezért megelőzően már A kis herceg című hangjátékkal, a Maugli, a dzsungel fia, vagy a Mátyás a csillagok között gyermekdarabokkal is bizonyította, hogy van tehetsége a nagyobb lélegzetvételű, összefüggő zeneművek komponálására.
A parádés szereposztásban Kovács Koppány, a felvidéki Rómeó Vérzik frontembere alakítja Tas vezért, míg Csordás Ákos, az X-Faktor felfedezettje Kond bőrébe bújt. A többi vezért, illetve a darab további karaktereit a színházi világ jeles alakjai személyesítik meg.

1. Kurgánok mélyén
2. Huba könyörgése
3. Vándor bejövetele
4. Az elfogás
5. Fiam útja
6. Megszabadult egy közülünk
7. Gyáva dala
8. Egy csendes hajnal
9. Elhoztuk, megfogtuk
10. Vándor
11. Ítélet
12. Ima
13. Vad vágta
14. Régmúltból jöttem
15. Két asszony
16. Mit tegyünk?
17. Réka halála
18. Temetés
19. Csenge kérése
20. Kedvesem
21. Ne menj fiam
22. Magyarok diadala
23. Ez lesz a hazánk
24. A hírnök
25. Árpád és Csenge
26. Vérszerz?dés
27. Pajzsra emelés
28. Vöröslik az ég
29. Outro

Kapcsolódó termékek