CD Boom-Boom: Intergalactic Megahello

Csökkentett ár! CD Boom-Boom: Intergalactic Megahello Nagyobb

R+002-2

Készleten

4 darab

3 316 Ft‎

-5%

3 490 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód R+002-2
Kiadó Multisound Records
Szerző(k) -
Nyelv angol
Megjelenés 2001
ISBN -
Áfa % 27%

Címkék:

További információk

A Boom Boom együttest Tátrai Tibor (gitár), Szappanos György (basszusgitár), Mohai Tamás (gitár, vokál), Borlai Gergő (dob) és Jamie Winchester (ének, gitár) alkotja. Noha nem mindegyikük aranylemezes előadó vagy a tinik bálványa, a szupergrup kifejezést mintha nekik találták volna ki. Mármint zenei értelemben, mert a koncertjeiken elhangzó minden egyes hang élményszámba megy.
A zenekar alkalmi formációnak indult. 1998 karácsonya előtt felszabadult egy nap az Old Man's Pubban. Szappanos György akkoriban több csapattal is fellépett a helyen, s kitalálta, hogy jam-et csinál erre az estére. Meghívta aktuális barátait, hogy muzsikáljanak egy jót. Olyan remekül érezték magukat, hogy kedvük támadt folytatni.
Tehát nem valamiféle tervezés hozta létre a zenekart, egyszerűen csak megszületett. Ahogy a név kiötlésén sem gyötrődtek sokat. Feltették maguknak a kérdést, hogyan nevezzék a bandát. Valaki azt mondta: bumm. Egy másik rávágta: bumm-bumm. Ebből lett a Boom Boom.
Nagyon gyorsan kiderült, hogy a kedvenc dalait (Jimi Hendrixet, Stevie Wondert, Beatlest és még sok más külföldi nótát) játszó társulat valami olyasmit tud, amit mások nem. Minden tag kedvére muzsikál, ami elvben nem lenne megengedhető ebben a zenében, de ez az öt ember annyira érzi egymást és egymás muzsikáját, hogy ettől sem "borulnak fel" a számok. Ellenben olyan minőség jött létre, amilyennel ritkán találkozhatnak a koncertre járók.
Illetve 1999 óta már CD-ről is lehet hallani a Boom Boom produkcióját. A koncertfelvételt tartalmazó első album sikerén felbuzdulva a társulat saját dalokat kezdett írni. A második lemezen, az Intergalactic Megahello című anyagon már ezek szerepelnek, angol nyelvű szövegekkel.
A zenekar később feloszlott, bár ez ellen még az interneten is tiltakoztak a rajongók. De hiába, úgy tűnik, ebben a történetben csak ennyi volt.

Szappanos György - basszusgitár
Borlai Gergő - dob
Tátrai Tibor - gitár
Jamie Winchester, Mohai Tamás - gitár, vokál

1. European Mantra 3:40
2. Sun Or Rain 7:00
3. Hi Fi 7:25
4. Basic Feeling 7:37
5. Great Days 7:22
6. Leaving Today 5:51
7. Another Day 5:08
8. The Devil In Me 3:56

Kapcsolódó termékek