A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Kémia 10. B kerettantervek szerint

Csökkentett ár! Kémia 10. B kerettantervek szerint Nagyobb

MK-3607

Készleten

312 darab

1 672 Ft‎

-20%

2 090 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-3607
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Villányi Attila - Sebő Péter
Nyelv magyar
Oldal 188
Megjelenés 2016
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631646238
Színek 4+4
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Ez a könyv folytatása a Villányi-Sebő szerzőpáros Kémia 9. B tankönyvnek. Mindkét könyv az EMMI által a gimnáziumok számára kiadott B típusú kerettanterv követelményeit figyelembe véve íródott.
A leckék többsége valamilyen meghökkentő adattal, hasonlattal vagy érdekes tapasztalati ténnyel, esetleg az adott téma köznapi kapcsolataival kezdődik. A tananyag feldolgozása közben több olyan kérdés is felvetődik, amelyek a korábbi tanulmányok alapján megválaszolhatók. A dőlt betűs kérdésekre adható válaszok olyan ismereteket foglalnak össze, amelyekre a továbbiakban is szükség lesz. Ezek megválaszolását a 7., 8. és 9. osztályos tankönyvekben található tartalmak is segítik. A leckevégi, rövid összefoglalók ezeket az összefüggéseket is megmutatják. A tankönyv főszövege a tudományos szempontból is pontos meghatározásokat, összefüggéseket, tényeket tartalmazza. Ezek a részek - megfelelő tanári magyarázattal kiegészítve - általában a középszintű érettségi követelményeinek megfelelő ismereteket tartalmazzák. A szövegben előforduló, sorszámmal ellátott kérdések erre a törzsanyagra vonatkoznak, így ezekre egy felkészült középiskolás diáknak tudnia kell válaszolni. A sorszám melletti csillag már nehezebb (a törzsanyagot meghaladó) kérdésre utal.
A SÁRGA HÁTTÉRREL jelölt részek az átlagosnál mélyebb, a középszintű érettségin túlmutató bonyolultabb összefüggéseket jelzik. Ezek a magas szintű ismeretek a tanulmányi versenyekre, az emelt szintű érettségire, illetve a továbbtanulásra való felkészülést segítik.
ÖSSZEFOGLALÁS címszó alatt közöljük azokat az ismereteket - többnyire egy-egy lecke vagy nagyobb témakör végén -, amelyek megtanulását fontosnak tartjuk.
TÁBLÁZATBA foglaltuk azokat az adatokat, amelyeket tanulmányozva következtetni lehet az anyagok szerkezetére, tulajdonságaira. Az adatok összehasonlítása elvezethet a mélyebb összefüggések megértéséhez. Az ilyen adatok tehát fontos segédeszközök, amelyeket azonban nem kell megtanulni.
A KÍSÉRLETEK, VIZSGÁLATOK a kémia megértését segítik, ezért szinte minden lecke tartalmaz ilyeneket. Ezekben a részekben nemcsak a kísérletek és a várható megfigyelések leírását találod, hanem egyes esetekben itt olvashatod a tapasztaltak korábbi ismeretekre alapozott magyarázatát is.
A JÓ, HA TUDOD! cím olyan szövegrészekre utal, amelyeket azoknak ajánlunk, akik különösen érdeklődnek a természettudományok iránt, míg az Érdekesség címszó alatt első sorban a kémia és a hétköznapi élet kapcsolatát bemutató információkat foglaltuk össze.
A kiadvány fő témakörei: Szervetlen kémia; Szerves kémia

Kapcsolódó termékek