A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Egységes érettségi feladatgyűjtemény. Matematika I.

Csökkentett ár! Egységes érettségi feladatgyűjtemény. Matematika I. Nagyobb

KT-0320

Készleten

887 darab

1 992 Ft‎

-20%

2 490 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód KT-0320
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Pálmay Lóránt - Pósfai Péter - Dr. Vancsó Ödön - Dr. Hortobágyi István - Dr. Marosvári Péter - Dr. Siposs András
Nyelv magyar
Oldal 336
Megjelenés 2013
Fedél Puhatábla
ISBN 9789639362192
Színek 4+4
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A középszintű matematika érettségi vizsgára való felkészülés-felkészítés segítése céljából született ez a feladatgyűjtemény. Összeállításakor figyelembe vettük a Nemzeti alaptanterv (NAT), az erre épülő Kerettanterv koncepcióját és a Részletes érettségi vizsgakövetelmények (RÉV) előírásait.

A gyűjtemény összesen 8 fejezetből áll. Az első kötet az 1-4. fejezeteket tartalmazza, amelyek témakörei az alábbiak szerint épülnek fel:
   1. fejezet: gondolkodási műveletek,
   2. fejezet: algebra,
   3. fejezet: függvénytan,
   4. fejezet: geometria.

A középszintű érettségi írásbeli vizsgája három részből áll. Az első részben egyszer?, a definíciók, összefüggések ismeretét vizsgáló feladatok szerepelnek. Ilyeneket találhatunk a feladatgyűjtemény 6. fejezetében (II.kötet).

A vizsga második részében a „hagyományos” érettségi feladatokhoz leginkább hasonló, azoktól legfeljebb szellemiségében eltérő példákkal találkoznak a vizsgázók. Ilyen feladatok vannak a feladatgyűjtemény első öt fejezetében, amelyek a matematika egy-egy témakörét dolgozzák fel.

Az érettségi vizsga harmadik részébe összetett, a matematika több területét érintő feladatok kerülnek. Ezekre a feladatgyűjtemény 7. fejezetében gyűjtöttünk össze példákat. A 8. fejezet az előzőekben leírtaknak megfelelő felépítésű, hármas tagolású, teljes feladatsorokat tartalmaz.

A kiadványhoz megoldáskötet is készült.

A kiadvány fő témakörei: Gondolkodási műveletek; Algebra és számelmélet; Függvénytan; Geometria

Kapcsolódó termékek