Egységes érettségi feladatgyűjtemény. Matematika II.

Csökkentett ár! Egységes érettségi feladatgyűjtemény. Matematika II. Nagyobb

KT-0321

Készleten

995 darab

1 960 Ft‎

-20%

2 450 Ft‎

Adatlap

Kiadói kódKT-0321
KiadóMűszaki Könyvkiadó
Szerző(k)Pósfai Péter - Pálmay Lóránt - Dr. Hortobágyi István - Dr. Siposs András - Dr. Vancsó Ödön - Dr. Marosvári Péter
Nyelvmagyar
Oldal344
Megjelenés2015
FedélPuhatábla
ISBN9789639362208
Színek4+4
Áfa %5%

Címkék:

További információk

A középszint? matematika érettségi vizsgára való felkészülés-felkészítés segítése céljából született ez a feladatgyűjtemény. Összeállításakor figyelembe vettük a Nemzeti alaptanterv (NAT), az erre épülő Kerettanterv koncepcióját és a Részletes érettségi vizsgakövetelmények (RÉV) előírásait.A gyűjtemény összesen 8 fejezetből áll. A második kötet a 4-8. fejezeteket tartalmazza, amelyek témakörei az alábbiak szerint épülnek fel:

   4. fejezet: geometria,
   5. fejezet: statisztika és valószínűségszámítás,
   6. fejezet: egyszerű, a középszint? érettségi témaköreit lefedő rövid feladatok,
   7. fejezet: nehezebb és összetett, több témakört felölelő feladatok,
   8. fejezet: tíz felmérő feladatsor.A középszintű érettségi írásbeli vizsgája három részbôl áll. Az első részben egyszer?, a definíciók, összefüggések ismeretét vizsgáló feladatok szerepelnek. Ilyeneket találhatunk a feladatgyűjtemény 6. fejezetében (II.kötet).

A vizsga második részében a „hagyományos” érettségi feladatokhoz leginkább hasonló, azoktól legfeljebb szellemiségében eltérő példákkal találkoznak a vizsgázók. Ilyen feladatok vannak a feladatgyűjtemény első öt fejezetében, amelyek a matematika egy-egy témakörét dolgozzák fel.

Az érettségi vizsga harmadik részébe összetett, a matematika több területét érintő feladatok kerülnek. Ezekre a feladatgyűjtemény 7. fejezetében gyűjtöttünk össze példákat. A 8. fejezet az előzőekben leírtaknak megfelelő felépítésű, hármas tagolású, teljes feladatsorokat tartalmaz.

A kiadványhoz megoldáskötet is készült.

Kapcsolódó termékek