Matematikai logika

Csökkentett ár! Matematikai logika Nagyobb

MK-10453/MK-0402

Készleten

957 darab

1 440 Ft‎

-20%

1 800 Ft‎

Adatlap

Kiadói kódMK-10453/MK-0402
KiadóMűszaki Könyvkiadó
Szerző(k)Urbán János
SorozatBolyai-könyvek
Nyelvmagyar
Oldal276
Megjelenés2006
FedélPuhatábla
ISBN9789631630350
Színek1+1
Áfa %5%

Címkék:

További információk

A könyv a Műszaki Kiadó Bolyai-sorozatának hetedik tagja, amely a matematikai logika legfontosabb alapfogalmaitól kiindulva annak a matematikán belüli, valamint a műszaki alkalmazásaival ismerteti meg az olvasót.

Az egyes fejezetek három részre tagolódnak: a szerző először a legfonotsabb tételeket, fogalmakat foglalja össze, ezekhez példák kapcsolódnak, majd az önálló megoldásra szánt feladatok következnek, amelynek megoldásai a fejezetek végén találhatóak.

A könyvben helyet kaptak többek között a halmazalgebra és logikai alkalmazásai, a kijelentéslogika és alkalmazásai, a következtetési szabályok, az axiomatizálás, valamint az elsőrendű logikák és alkalmazásaik témakörök.
A könyvet elsősorban egyetemi és főiskolai hallgatóknak ajánljuk, illetve azoknak a középiskolás diákoknak, akik a reáltudományok terén kívánják folytatni tanulmányaikat.
Azonban a könyv első felében található fejezetek nagy segítséget nyújthatnak a középiskolai tanulmányokhoz is, mivel napjainkban a halmazalgebra és a matematikai logika témakörök egyre nagyobb szerephez jutnak a középiskolai matematikaoktatásban.

Kapcsolódó termékek