Matematika 9. nyelvi előkészítő tagozat

Csökkentett ár! Matematika 9. nyelvi előkészítő tagozat Nagyobb

MK-4033-7-T

Készleten

12 darab

1 135 Ft‎

-20%

1 419 Ft‎

Adatlap

Kiadói kódMK-4033-7-T
KiadóMűszaki Könyvkiadó
Szerző(k)Dr. Hajdu Sándor - Dr. Czeglédy István - Dr. Czeglédy Istvánné - Dr. Kovács András - Dr. Kovácsné Pető Andrea
Nyelvmagyar
Oldal220
Megjelenés2012
FedélPuhatábla
ISBN9789631640335
Színek2+2
Áfa %5%

Címkék:

További információk

A tankönyv összefoglalja, esetenként magasabb absztrakciós szintre emeli az előző osztályok továbbhaladásához szükséges matematikaanyagát. Ezzel előkészíti a középiskolai tanulmányokat.

Ugyanakkor elsődleges célja nem a lexikális ismeretek bővítése, hanem az általános iskolában kialakított figyelemkoncentráló képesség, logikai készségek, szövegértelmező képesség, kreativitás továbbfejlesztése.
A tankönyvben a megszokottnál nagyobb hangsúlyt kap a halmazelmélet, a logika, a zsebszámológépek alkalmazása, a szöveges feladatok megoldása, a statisztika, a kombinatorika és a valószínűség. Új módszereket (például számítógép alkalmazását) visz a matematikaoktatásba. A tananyagot (a tartalom, a módszertani megoldások és a nehézségi fok variálásával) sokszínűen lefedő kidolgozott mintapéldák egy részének önálló feldolgozásával fejleszthető az önálló ismeretszerzés képessége. Így a tanulók hatékony tanulási, illetve feladatmegoldási technikákat sajátíthatnak el.
Minden alfejezethez három különböző nehézségi fokba sorolt bőséges feladatsor tartozik, amely további lehetőségeket ad a differenciálásra, a különböző képességfejlesztési feladatok megoldására. Az egyes fejezetek végén (önellenőrzés céljából) ellenőrző feladatsorok találhatók.

Kapcsolódó termékek