A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Billy Lynn hosszú, félidei sétája

Csökkentett ár! Billy Lynn hosszú, félidei sétája Nagyobb

Készleten

1 darab

2 792 Ft‎

-20%

3 490 Ft‎

Adatlap

Kiadó Európa
Szerző(k) Ben Fountain
Nyelv magyar
Oldal 384
Megjelenés 2015
Fedél Keménytáblás, védőborítóval
ISBN 9789634052173
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A ?22-es csapdáját idéző, briliáns szatíra az iraki háborúról.

Ben Fountain hatalmas sikert aratott első regénye kegyetlenül elevenbe vágó szatíra Amerika iraki háborújáról, a háború valóságának és hazai megítélésének teljesen eltérő perspektívájáról.

A történet főhőse, Billy Lynn egyike a Bravo osztag nyolc megmaradt katonájának, akik harctéri hősiességükért jutalmul Bagdadból hazarepítve rövid diadalmeneten vesznek részt. Óriási médiafelhajtás van körülöttük, hollywoodi producerek filmajánlatokkal csábítják őket, részt vesznek a Dallas Cowboys hálaadás napi futbalmeccsén, amelynek szünetében a Destiny's Child lép fel Beyoncéval, és az egész stadion közönsége éljenzi a hősöket. Billynek még egy gyors kaland is összejön egy pomponlánnyal. Ugyanakkor egyre inkább elege lesz az ünneplésből, abból, hogy a „hálás” amerikai publikumnak fogalma sincs a háborúról, előjönnek benne a harctéri borzalmaknak, bajtársai halálának emlékképei - és persze nyomasztja a jövő is, hiszen a turné után máris mennek vissza Irakba…

Az Amerikai Könyvkritikusok Díját elnyert regényből a háromszoros Oscar-díjas Ang Lee készít filmet.

Egy „háborús” regény, amely - ha mégoly szívszorító is - sokszor hangos nevetésre fakaszt.

Egy „háborús” regény, amely a Dallas Cowboys futballstadionjában játszódik hálaadás napján, szereplői pedig bulizó katonák, a nekik szervezett diadalmenet ünnepelt hősei, hollywoodi filmszerződés várományosai, akik a meccs nagyszünetében Beyoncé és a Destiny's Child mellett állnak a színpadon.
Egy „háborús” regény, amely tűpontos képet ad az amerikai nemzet 9/11 utáni állapotáról.

Kapcsolódó termékek