A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Kidolgozott érettségi tételek történelemből

Csökkentett ár! Kidolgozott érettségi tételek történelemből Nagyobb

MK-4092-2

Készleten

786 darab

792 Ft‎

-20%

990 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-4092-2
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Demeter Áron - Gedeon Zsuzsanna - Greinstetter Balázs - Tuza Veronika - Ughy Márton
Nyelv magyar
Oldal 192
Megjelenés 2006
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631640922
Színek 1+1
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Kedves Középiskolás Diák!

Bizonyára örülsz annak a szerencsés fejleménynek, hogy immár választhatsz, hogy közép-, vagy emelt szintű vizsgát teszel az érettségi tárgyakból, így történelemből is. Ez a kiadvány a középszintű érettségire való felkészülésben kíván mankóként szolgálni számodra azzal, hogy a követelményrendszer minden egyes témaköréhez egy-egy tételt dolgoz ki lényegre törően és alaposan. A tételek feldolgozásához további segítséget nyújtanak a hozzájuk kapcsolódó kötelező évszámok, személyek, fogalmak rövid meghatározásai. Eredményes felkészülést!

Kedves Tanár Kolléga!

Segítséget szeretne adni a középszintű érettségitől tartó, vagy éppenséggel már a tananyag előtt járó diákjai számára, hogyan is kellene feldolgozni, felépíteni a követelményrendszer témaköreit? Ez a tételtár ezt a feladatot vállalta magára és teljesítette túl azzal, hogy a mintatételek nemcsak továbbgondolható kérdésfelvetéseket, érdekes megközelítéseket tartalmaznak, hanem a felkészülést és a számonkérést is megkönnyítő adattárat.
Eredményes felkészítést!

A kiadvány fő témakörei: Az ókor és kultúrája; A középkor, A középkori magyar Állam megteremtése és virágkora; Szellemi, társadalmi és politikai változások az újkorban; Magyarország a Habsburg Birodalomban; A polgári átalakulás, a nemzetállamok és az imperializmus kora; A polgárosodás kezdetei és kibontakozása Magyarországon; Az első világháborútól a kétpólusú világ felbomlásáig; Magyarország története az első világháborútól a második világháborús összeomlásig; Magyarország 1945-től a rendszerváltozásig; A jelenkor; A mai magyar társadalom és életmód

Kapcsolódó termékek