A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

CD BTK: Furcsa játék

Csökkentett ár! CD BTK: Furcsa játék Nagyobb

HEADCD01

Készleten

2 darab

3 126 Ft‎

-5%

3 290 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód HEADCD01
Kiadó Headbanger Kft.
Szerző(k) -
Nyelv magyar
Megjelenés 2021
ISBN -
Áfa % 27%

Címkék:

További információk

Az óbudai punk zenekar 1982-es megalapítása Molnár Lujó (gitár), és Tamási Antal „Tufi” énekes nevéhez fűződik - Balogh József dobossal és Ruzicska „Ruzi” Zoltánnal ősszel beindult a BTK. Ezen a télen csatlakozott Vörös Zoltán (Casio VL-1 „zseb-szintetizátor"), a hangzás immáron new wave/punk = punk-wave lett. 1983-84-ben több tucatnyi fellépésük volt, gyakran játszottak a Kretens, Satöbbi, Cpg, Tizedes Meg A Többiek, Elhárítás társaságában is. 1983 nyarán dobos cserére kényszerült a zenekar, Balogh Józsi helyét Szendrey „Szasza” Zsolt vette át, ő maradt a zenekar dobosa az 1985-ös leállásig. Ez év őszén került a zenekarba Jerabek Csaba basszusgitáros is.
1984 Februárjában Csabát besorozták, helyére egy rövid időre Kilián János (Modells) került. Ez az év már kevesebb koncertlehetőséget adott, és VöriZoli ’85 februári besorozásával a zenekar aktivitása 2018-ig szünetelt. Lujó a „Beri Ary és a Pillangók”, a „The Love”, majd a „VHK” gitárosa lett. Jerabek az „FO System”, majd a „Mask” zenekarban folytatta a zenélést. Szasza néhány év múlva a Sex Action énekese lett, Tufi pedig a „Fatal Dose” zenekar élén bukkant fel.
2018 őszén Lujó jubileumi koncertjén a BTK (New Wave Band) egy 8 számos műsort adott elő, dobgéppel, basszusgitár nélküli felállásban. A korabeli nóták új köntöst, korszerű hangszerelést kaptak (a Casio VL-1 megmaradt a hangszerparkban). A koncert sikerén felbuzdulva folytatták a közös munkát. Ekkor már Jerabek is el tudta vállalni a basszusgitárosi posztot, Libertényi „Pierre” Péter személyében pedig egy kiváló dobos érkezett
(„Beri Ary és a Pillangók”, „Máyusi Kalapács”, stb.). 2019-ben döntött úgy a zenekar, hogy a korabeli repertoár 16 szerzeményét felfrissítik, és az anyagot hanghordozókon (CD, LP) is megjelentetik, „Furcsa játék” címmel. A felvételek java része 2020 őszére készült el, de ekkora Lujó egyéb zenészi elfoglaltságai miatt már nem tudott több időt fordítani a BTK-ra. Így három, addig „gitármentes” nótához Vörös Attila (Leander Rising, Nevermore, Satyricon, stb.) komponálta meg, és játszotta fel a gitárokat. A keverés Barabás Béci, a maszterelés Rozgonyi Péter munkája.

Tracklist:
01. Avantgard
02. Kapaszkodj!
03. Telefon
04. Mindig csak várni
05. Nyilvánosház
06. Vágyak
07. Pogó
08. Halottak Napja Intro
09. Tiéd a világ
10. Furcsa játék
11. Intézz el!
12. Ne hazudj!
13. Orgazmus
14. BTK
15. Vörös elefánt/Léna

Kapcsolódó termékek