CD European Mantra: Yancha (Digipak)

Csökkentett ár! CD European Mantra: Yancha (Digipak) Nagyobb

GR-154

Készleten

2 darab

4 646 Ft‎

-5%

4 890 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód GR-154
Kiadó Gramy-H
Szerző(k) -
Nyelv magyar
ISBN -
Áfa % 27%

Címkék:

További információk

A European Mantra fogalom a magyar zenei életben. A sokszoros hazai és nemzetközi díjas Borlai Gergő dobos vezette zenekar 2021-es albuma a Yancha.
A kizárólag Borlai szerzeményekből álló lemez a zenekartól megszokott módon hozza az általuk létrehozott “Mantra” stílust, de mint mindegyik lemezükön, úgy ezen is történnek váratlan zenei fordulatok, és stílusbeli meglepetések.
Borlai az eddigi European Mantra lemezekkel ellentétben most kevésbé élt a technikai eszközök határtalan hangszerelési lehetőségeivel, inkább arra fektette a hangsúlyt, hogy a zenekar élőben is ugyanúgy tudjon megszólalni, ahogy a lemezen, mindenféle háttéreszköz nélkül.
Így nyugodtan mondhatjuk, hogy a European Mantra bizonyos értelemben visszatért saját gyökereihez, ami a szélsőséges műfajok mixtúrájával, kompromisszummentesen való legmagasabb színvonalú együttzenélés az öröm jegyében.
A “Yancha” című lemezen minden ott van, amit a zenekar rajongói el is várnak az együttestől: hangos, gyors, dallamos, kötetlen, vicces, bátor, nehéz, utazós, szólózós, éneklős… Ez a “Mantra” stílus.
Lukács Peta gitárjátéka alapvetően meghatározza a Mantra hangzását és színvonalát. Öröm hallgatni, helyenként a legnagyobb fúziós, stílusteremtő gitárosokra emlékeztet. Már a lemez első számában magával ragad bennünket Peta előadásmódja.
Nagy János - Yancha rendkívüli zenei tehetséggel tud részt venni bármilyen zenei formációban, és egyúttal mindenütt a határokat feszegeti, a szó legjobb értelmében. Megoldásai, játéka ugyanakkor kreatívan szolgálják a zeneszerző koncepcióját. A róla elnevezett albumon is kiválóan bizonyítja ezen képességeit.
Barabás Tamás számára nem létezik olyan stílus, amiben nem tud otthonosan mozogni. Hallatszik azonban, hogy ez a virtuóz, ritmikailag is formabontó lemez nagyon közel áll a szívéhez. Játszi könnyedséggel és eleganciával hoznak olyan alapokat Gergővel, melyet ritkán hallani lemezeken. Sokszor ezek már nem is alapok, hanem maga a produkció, amelyet a zenekar minden tagja profizmussal és átéléssel szolgál.
Minden bizonnyal 2021 egyik legérdekesebb lemeze született meg a végtelenül kötetlen és zabolátlan hangszeres zenei géniuszok alkotóműhelyében.

Borlai Gergő - dobok, billentyű, ének
Barabás Tamás - basszusgitár
Lukács Peta - gitár, ének
Nagy János - billentyűs hangszerek

01. The A
02. E Flat Pt. 2.
03. Katyvasz
04. Fassom
05. Monkey Habit
06. Para
07. Lóláb
08. Gogol
09. Csámpi
10. Drum Solo
11. Zakat

Kapcsolódó termékek