A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A műszaki menedzsment aktuális kérdései

Csökkentett ár! A műszaki menedzsment aktuális kérdései Nagyobb

MK-6534-5

Készleten

136 darab

1 672 Ft‎

-20%

2 090 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-6534-5
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) n/a
Nyelv magyar
Oldal 372
Megjelenés 2012
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631665345
Színek 1+1
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A tanulmánykötet a műszaki menedzsment aktuális kérdéseit járja körül. Témái felölelik a minőségmenedzsmentet, az emberi erőforrás menedzsmentet és természetesen a marketingmenedzsmentet, nemcsak a termelővállalatok, hanem a szolgáltatók szemszögéből is.

E tanulmánykötet szerzői, a BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék munkatársai újabb kutatási eredményeiket teszik közzé a műszaki menedzsment aktuális kérdéseiről. A feldolgozott témák alapján is látható, hogy e terület ma már nem csupán a termelő területekre, hanem a szolgáltatásokra is fókuszál - a termelésben eredményesen alkalmazott elemek előbb-utóbb a szolgáltató szektorokban is megjelennek.

A minőség- és megbízhatóságmenedzsment témájú tanulmányok után a termelésmenedzsment témakörök következnek, ezeket követik a menedzsment, emberi erőforrás menedzsment, és marketing menedzsment témakörök.
Kötetünket hasznosan forgathatják a műszaki menedzsment iránt elkötelezett, a termelés és a szolgáltatás területén dolgozó mérnökök, műszaki menedzserek és a felsőoktatási intézmények graduális és posztgraduális képzéseinek hallgatói.

A kiadvány fő témakörei: 60 éve jött létre a Műegyetem Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszéke; Az akadályelhárítástól a Doktori Iskoláig; Karbantartási technológiák szervezeti tanulásának modellezése; Elektronikai javítási folyamatok modellezése Markov-láncokkal; Minőségmenedzsment trendek a termelő és szolgáltató szektorokban; Minőségmódszerek alkalmazásának problémái a gyakorlatban; Folyamatmenedzsment szerepe a felsőoktatás minőségfejlesztésében; Minőségmenedzsment problémák kreatív szervezetekben; A hallgatói vélemények gyűjtése, elemzése és azok felhasználási lehetőségei a MBE egyes kurzusai minőségfejlesztése érdekében; A relatív hatékonyságvizsgálat (DEA) alapelvének grafikus szemléltetése; A modellezés menedzsmentcélú alkalmazása; A projektsiker relativitása a sikerkritériumok és -tényezők tükrében; Lean vagy nem lean? ez itt a kérdés; Az emberi erőforrás menedzsment helyzete és aktuális kihívásai; Frissdiplomások foglalkoztatási és motivációs lehetőségeinek növelése atipikus megoldások segítségével; Döntéskényszer a szüntelen változások szorításában; Kompetenciák elemzése a tehetségmenedzsmentben; Lojalitás különleges munkavállalói csoportban; Identitás, márka, imázs, reputáció; A háztartási energiamegtakarítási beruházások érintettjeinek rendszerelvű megközelítése - egy kutatás tapasztalatai alapján; A piacorientáció érvényesülése az innovációs klaszterek működésében, Támogatás a szponzoráció, mint a for- és nonprofit szektor közötti együttműködés lehetséges formái

Kapcsolódó termékek