A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Értékelés és minőség a közoktatásban

Csökkentett ár! Értékelés és minőség a közoktatásban Nagyobb

MK-4420502

Készleten

2 darab

792 Ft‎

-20%

990 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-4420502
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Dr. Tóth Tiborné - Tóth Andrea Éva
Sorozat Pedagógus Könyvek
Nyelv magyar
Oldal 108
Megjelenés 1999
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631625448
Színek 1+1
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A minőségbiztosítás a közoktatásban világszerte "gyermekcipőben jár". Magyarországon is megkezdődött ez a munka, de ismertsége, elterjedtsége jelenleg elég szűk körű. A témával ismerkedő pedagógusok és oktatási vezetők számára elméleti szakirodalom is csak módjával áll rendelkezésre, gyakorlati útmutatásokat gyakorló iskolavezető tollából - pedig egészen egyszerűen nincs.
Ezt az űrt hivatott betölteni Tóth Tiborné dr. és Tóth Andrea Éva munkája, akik az alapos és korrekt elméleti áttekintés mellett a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban kidolgozott módszereket, rendszerelemeket mutatnak be, mintegy gyakorlati példákkal illusztrálva az elméletet. Munkájuk a hazai iskolai gyakorlatban már meglévő „értékek" továbbépítésére összpontosít: a pedagógiai programok bázisán létrejött értékelési rendszer a helyi „minősége-értelmezésre épülő iskolai minőségbiztosítás kidolgozásához vezető út egy lehetséges változatát mutatja be. A könyv hasznos segítség lehet minden pedagógusnak és iskolavezetőnek, aki belevágott már a minőségbiztosítási rendszer kiépítésébe, vagy aki szükségét érzi, hogy megismerkedjen ezzel az új szemlélettel, időben felkészítve a jövő kihívásaira tantestületét, vezetőtársait és saját magát. Tóth Tiborné dr. a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója. Természettudományi doktor, közoktatási menedzser, tanügy igazgatási szakértő. 1995 óta foglalkozik iskolai szervezetfejlesztéssel, 1998-tól vezeti a minőségügy kutatását a hazai közoktatási intézmények szintjén, és dolgozik a Kossuth Lajos Gimnázium egyedi, kétkomponensű minőségbiztosítási modelljén. Kutatótársa Tóth Andrea Eva közgazdász, emberi erőforrás menedzser. Mindketten a Herta Zsuzsanna Tanácsadó Bt. munkatársai. A cég a minőségbiztosítással kapcsolatos vezetőképzést végzi, és szervezetfejlesztési, minőségügyi tanácsadásra vállalkozik.
A pedagógusok minőségügyi felkészítésére szolgáló továbbképzéseket a Kossuth Lajos Gimnázium Alapítvány szervezi. A továbbképzések segítik a kollégákat abban, hogy saját intézményük minőségbiztosítási rendszerén munkálkodva meríthessenek a Kossuth Lajos gimnáziumi modellből. A gimnáziummal mint minőségközpontú iskolával közvetlenül is megismerkedhetnek majd az érdeklődők - egy továbbképzési modul keretében - a VI. Mosonmagyaróvári Közoktatási Konferencián, 2000 tavaszán.

Kapcsolódó termékek