A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

ANNO 476-1725 - Róma romjaitól Nagy Péterig CD-ről indítható változat

Csökkentett ár! ANNO 476-1725 - Róma romjaitól Nagy Péterig CD-ről indítható változat Nagyobb

MK-6202-0

Készleten

4 darab

4 750 Ft‎

-5%

5 000 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-6202-0
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Nyelv magyar
Áfa % 27%

Címkék:

További információk

A 24 db animáció segítségével bepillanthatunk a középkori Európába, s megtaníthatjuk a diákokkal azt az időszakot, amikor a Magyar Királyság Európa vezető hatalma volt.

Az atlasz a NAT követelményeit szem előtt tartva viszi végig a diákokat és a pedagógusokat - adott esetben otthon a szülőket is -, a magyar és az egyetemes történelem főbb helyszínein, eseményein. Sajnos a honi történelemtanításban nem, vagy csak nagyon kismértékben kerül sor az események térben és időben való elhelyezésére, az időbeli tájékozódás fejlesztésére. A négy CD-ből álló sorozat ezt kívánja feloldani. A térképsorozat a diákok számára érthetőbbé, könnyebben befogadhatóvá teszi a történelmi eseményeket, kiegészítő információival segít az összefüggések megértésében, és lehetőséget teremt a topográfiai ismeretek gyakorlására, a térbeli tájékozódás fejlesztésére.

Nyomtatható térképei segítségével a pedagógus alkalmazhatja a korszerű oktatásszervezési eljárásokat, interaktív anyaga pedig lehetőséget teremt az egyéni differenciálásra is.

Interaktív táblás tanórák megtartásához is ideális, de használható számítógépről projektoros vetítéshez is. A térképek a tankönyvek hasznos kiegészítői lehetnek, de bátran ajánlom otthoni tanuláshoz is. Ez a térképcsalád az interaktív táblák minden típusán működik, megnyitásukhoz nincs szükség külön szoftverre, valamint tanulói PC-n is használható.

 Célja, hogy a diákok fogalmat alkothassanak napjaink történeti előzményeiről, a nemzetközi összefüggésekről, levonva a megfelelő konzekvenciákat. Tegye mindezt több aspektusból: figyeljen a tanári magyarázatra, használja a tankönyvet, dolgozzon fel forrásmunkát, hallgasson híreket és az eseményeket kövesse végig ennek a CD-nek az anyagán.

 A CD-n a rétegek külön kikapcsolhatók, akár 300-szorosra is nagyíthatók a térképek, s mindegyikhez tartozik feladat is. A topográfiai ismeretek könnyedén ellenőrizhetők a kinyomtatható és kiosztható vaktérképek segítségével. A beépített rajzeszközzel a táblán, a PC előtt ülve is dolgozhatunk a vaktérképeken. Az animációk segítenek összefoglalni, rendszerezni és megérteni az elsajátítani kívánt tananyagot.

A CD témakörei:

a középkori Európa
a Magyar Királyság
az Árpád-korban
a Magyar Királyság a középkorban
a kora újkor
Magyarország 1526--1711 között

Kapcsolódó termékek