A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Gazdasági és pénzügyi kultúra II.

Csökkentett ár! Gazdasági és pénzügyi kultúra II. Nagyobb

MK-4901

Készleten

4 darab

1 992 Ft‎

-20%

2 490 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-4901
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Juhászné Koppány Márta - Petrik Krisztina - Nagy Árpádné
Nyelv magyar
Oldal 144
Megjelenés 2016
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631646795
Színek 4+4
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A Gazdasági és pénzügyi kultúra II. tantárgy célja, hogy az általános műveltség szintjén megjelenő gazdálkodási és pénzügyi ismereteket és a kapcsolódó sajátos kompetenciákat fejlessze, ezek segítségével járuljon hozzá a tanulók személyiségének fejlődéséhez és aktív, tudatos, felkészült állampolgárrá válásukhoz. A gazdaság és pénz világának ismerete nélkülözhetetlen a tanulók sikeres társadalmi, gazdasági szerepvállalásához, felnőtt életük eredményességét biztosító gazdasági jellegű döntések meghozatalához, a változó környezethez való alkalmazkodási készségük formálásához, korunk súlyos problémáira választ kereső felelős magatartásukhoz.

A tantárgy tartalma és módszertana közvetlenül szolgálja a középiskolai nevelés általános célját: a társadalmi, gazdasági, technikai változások követésére, ahhoz adaptív módon alkalmazkodó cselekvésre képes, az élethosszig tartó tanulásra nyitott, művelt, igényes, jogkövető állampolgárrá nevelést.

A tantárgy gazdasági oldalról alapozza meg a szociális és állampolgári kompetencia fejlesztését, hozzájárul a társadalmi-gazdasági folyamatok, változások megértéséhez, a személyes szerepvállalás tudatosításához.

A tantárgy az etikus gazdasági gondolkodás, magatartás és döntések normáját képviseli. Széleskörűen fejleszti az aktív állampolgári magatartást, támogatja annak felismerését, hogy az egyéni sikerek és a közösség, az ország egészének
eredményessége hosszú távon összefüggnek, elválaszthatatlanok. A gazdasági szerepek, a szerepekből adódó érdekkülönbségek és ezek egyeztetésének megismerésén, gyakorlásán keresztül hozzájárul az önismeret és társas kultúra fejlesztéséhez is. Gazdasági oldalról alapozza meg a családi életre nevelést, a felelős háztartási döntések meghozatalát, a hosszú távú gondolkodást és gondoskodást. Megmutatja a gazdasági szerepekben rejlő társadalmi szolidaritás és önkéntesség mintáit, gyakorlási lehetőségeit.

A kiadvány fő témakörei: A gazdálkodás; A pénz; A vállalat; Az állam; A háztartás

Kapcsolódó termékek