A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Irodalom felmérő feladatlapok 5. osztály

Csökkentett ár! Irodalom felmérő feladatlapok 5. osztály Nagyobb

PD-511

Készleten

144 darab

712 Ft‎

-20%

890 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód PD-511
Kiadó Pedellus Tankönyvkiadó
Szerző(k) Kiss Piroska
Nyelv magyar
Oldal 40
Megjelenés 2022
Fedél Puhatábla
ISBN 9786155910272
Színek 1+1
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Mindenfajta tanulás az életre, az életben való boldogulásra készít fel. Az összefüggések megragadásához széles látókörű gondolkodásmódra van szükség. A feladatlapokban az irodalom tananyag összekapcsolódik nyelvtani, történelmi, földrajzi és képzőművészeti elemekkel, amelyek természetesen a tananyagok tanórai feldolgozásában is helyet kaptak.

Amikor egy-egy irodalmi témakör végén nagyobb súlyú számonkérés történik az iskolában, arra érdemes alaposan felkészülni. A sokrétű feladatsorok ehhez nyújtanak segítséget. Minden feladatlap képességfejlesztő, érdekes feladatokkal zárul, amelyek kreatív, játékos módon támogatják a diákok irodalmi műveltségének fejlődését. A feladatok megoldásai - pontozással ellátva - megtalálhatók a pedellus.hu weblapon. Ennek felhasználásával megállapítható a témakörben elsajátított tudás szintje.

Ez a kiadvány a NAT 2020 kerettanterv követelményeire épül. Épít a tanulói kulcskompetenciákra, fejleszti a tanulási attitűdöket, és lehetőséget biztosít a képességek szerinti differenciálásra. Egy-egy témakörön belül több a feladat egy átlagos témazáró dolgozathoz képest azért, hogy az adott osztály szintjének megfelelően lehessen válogatni a feladatok közül.

A kiadvány újszerű abban, hogy igazodik 6., illetve 8. osztályos központi írásbeli felvételi irányvonalához. Minden témazáró feladatsor tartalmaz egy, a témához kötődő szövegértési feladatot. Ugyanakkor a tantervi követelményeknek is megfelelően már 5. osztályban hangsúlyt kap - a korosztály szintjén - az érvelés. A tanév végi felmérésben pedig a prózai szöveg mellett egy nem tanult vers feldolgozása is szerepel.

A kiadvány megoldási útmutatója a pedellus.hu weblapról ingyen letölthető PDF formátumban.
https://www.pedellus.hu/termek/irodalom-felmero-feladatlapok-5-osztal
y

Kapcsolódó termékek