A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Narcoamerica - 55000 kilométer a kokain nyomában

Csökkentett ár! Narcoamerica - 55000 kilométer a kokain nyomában Nagyobb

Készleten

1 darab

3 036 Ft‎

-20%

3 795 Ft‎

Adatlap

Kiadó Cser Kiadó
Szerző(k) Alejandra S. Inzunza - José Luis Pardo - Pablo Ferri
Nyelv magyar
Oldal 244
Megjelenés 2017
Fedél Puhatábla
ISBN 9789632782287
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Tudta, hogy a hondurasi San Pedro Sula városában évente több embert ölnek meg, mint a háború sújtotta szíriai Aleppóban?
Ez nem fikció, ez a valóság!
Három újságíró 55 000 kilométert utazott az amerikai kontinensen a kokain útját követve. Krónikájuk a közkatonákra koncentrál: a kokalevelet termelő perui parasztembertől a kolumbiai bérgyilkosig, a riói favelákban cracket áruló utcagyerekektől a panamai börtönben sínylődő lebukott drogfutárig. Történeteik megdöbbentő képet festenek arról, hogyan hatja át a törvényen kívüli élet a társadalmat, és miként tart fogva a szervezett bűnözés egész országokat. A rendhagyó útikalauz, amelynek számos szereplője közül az egyik még Budapesten is felbukkan, hátborzongató látlelet a teljes földrészt behálózó kábítószerüzletről. Isten hozta Narkóamerikában!
A Narcoamerica a Rio de Janeiró-i drogtanyákon kezdődik, majd Mexikóba jutunk, ahol épp 43 diák eltűnése borzolja a közvéleményt. Később Medellínbe megyünk, ahol bérgyilkosokkal beszélgetünk arról, miért ölnek embereket. Ezt követően Chile kerül sorra, ahol egy drogfutár a börtönben tengeti napjait, majd megérkezünk Peruba, ahol a gazdák kukorica helyett kokacserjét ültetnek. Ellátogatunk Panamába, ahol pénzmosással foglalkoznak, majd a Paraguay és Bolívia közötti határon időzünk, Argentínában pedig találkozunk a rendőrmaffiával. Utunkat a kábítószer-eladás, -fogyasztás és -csempészet, illetve a nyomukban járó halál és korrupció kíséri. A történetek főszereplői segítenek megérteni a kábítószer-kereskedelem mögött húzódó okokat.
A könyv, amelynek magyar kiadásához dr. Zacher Gábor írt előszót, elnyerte a Mexikói Újságírók Nagydíját és a spanyol nyelvű újságírás Ortega y Gasset-nagydíját.

Kapcsolódó termékek