A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Ezerarcú Sopron - A hűség városa

Csökkentett ár! Ezerarcú Sopron - A hűség városa Nagyobb

Készleten

1 darab

2 384 Ft‎

-20%

2 980 Ft‎

Adatlap

Kiadó Saxum Könyvkiadó
Szerző(k) Sediánszky Nóra
Nyelv magyar
Oldal 160
Megjelenés 2021
ISBN 9789639554641
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Az Ezerarcú Sopron című útleírás Sediánszky Nóra negyedik útikönyve. A szerző ezúttal hazai tájon kalandozik, Velence, Párizs és Észak-Franciaország után Magyarország "nyugati kapuját" mutatja be, a hűséges várost, a civitas fidelissimát, a tőle megszokott személyes hangvétellel, szórakoztatóan, történetekkel, anekdotákkal fűszerezve. Ismert műemlékek, legendás helyszínek éppúgy helyet kapnak a könyvben, mint Sopron olyan rejtett részletei, mint az Ikva - parti házak, vagy az egykori Poncichter-negyed.
A részletes és olvasmányos városkalauz öt egységre bontva tárgyalja a gazdag múltú, művészeti és természeti szépségekben egyaránt bővelkedő város és táj múltját és jelenét.Bepillanthatunk Sopron izgalmas és hányatott történelmébe az ókortól napjainkig; séta- és túraötleteket kapunk az óváros felfedezéséhez éppúgy, mint az újabb kori Sopron
látnivalóihoz, vagy a környék megismeréséhez. Az utolsó fejezetben arra is találunk javaslatokat, hol szálljunk meg, hol vacsorázzunk, hol igyunk meg egy finom kávét, kedvünk, hangulatunk, vagy éppen pénztárcánk lehetőségei szerint. A fontos információkat és gazdag ismeretanyagot tartalmazó könyvet a szerző számos saját készítésű fotója illusztrálja, ily módon is közel hozva az olvasóhoz Sopron egyedi hangulatát, sajátos varázsát.

Kapcsolódó termékek