A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Varázslatos madárvilágunk - Magyarország legismertebb madarai

Csökkentett ár! Varázslatos madárvilágunk - Magyarország legismertebb madarai Nagyobb

MK-4388-6

Készleten

1073 darab

1 192 Ft‎

-20%

1 490 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-4388-6
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Schmidt Egon
Nyelv magyar
Oldal 172
Megjelenés 2012
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631643886
Színek 4+4
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Schmidt Egon - író, ornitológus - 1954-től a Fővárosi Állat- és Növénykert, majd a madártani Intézet munkatársa volt. Első könyve 1970-ben jelent meg a Madarakról - mindenkinek címmel, s óriási sikert aratott.

A 2009-ben Kossuth-díjjal kitüntetett szerzőnek azóta körülbelül 70 műve látott napvilágot, melyek az állatokról elsősorban madarakról szólnak, s tükrözik mély természetszeretetét, lelkes rajongását a madarak s elhivatottságát a madárvédelem iránt. Számos könyvében hitet tesz a nagybetűs természet, a madárvilág megóvása mellett. Az alkotó, gondolkodó s a természetet közelről ismerő szerző írásainak célja mindig az ezerarcú, de sajnos ezer sebből is vérző természet védelme, féltő szeretete.

A könyv illusztrátora Budai Tibor grafikus, aki immár több mint négy évtizede vesz részt kiállításokon az állatokat életszerűen megjelenítő, realista képeivel. Négy évig a Dési Huber István képzőművészeti Kör tagjaként tanult kiváló mesterektől, Bálint Géza, Lelkes István és Tamás Ervin festőművészektől. Aprólékosan kidolgozott munkái a természet csodálatáról és páratlan megfigyelőképességről tanúskodnak, gazdag színvilága nem hivalkodó, inkább melankolikus, visszafogott. Képei egyúttal állati életképek, az áldozatára lecsapó kerecsensólyom, a látóhatár horizontját rezzenéstelenül kémlelő egerészölyv. A madarak életéből ellesett ritka pillanatok valódi élményt nyújtanak a könyv olvasóinak.

Kapcsolódó termékek