A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Pénzügy gyakorlat

Csökkentett ár! Pénzügy gyakorlat Nagyobb

MK-6262

Készleten

314 darab

2 072 Ft‎

-20%

2 590 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-6262
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Ivádyné Mezei Ildikó
Nyelv magyar
Oldal 168
Megjelenés 2017
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631666823
Színek 2+2
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A példatár a középfokú közgazdasági képzés pénzügyi alapjainak megérté­sét segíti, és a pénzügyi döntések előkészítését és meghozatalát. A feladatgyűjtemény első részében a pénz időértékét alkalmazva betéttel és hitellel, azok kamataival kapcsolatos számítások kerülnek levezetésre. Ezután az opciós ügylettel és az értékpapírokkal is közelebbi kapcsolatba kerülnek a tanulók. Megnézzük, hogy a váltó kiállítása, kibocsátása során hogyan állapítják meg a névértékét, a váltóleszámítolás és viszontleszámítolás során a folyamatban részt vevőknek milyen hasznuk keletkezik. A kötvény, részvény hozamának és elméleti árfolyamának kiszámítása segít abban, hogy döntésüket a befektetők megalapozzák: venni vagy eladni érdemes. A feladatgyűjtemény a nemzetközi pénzügyekkel, árfolyamok számításával zárul.
Rendhagyó módon a kamat-, illetve diszkonttényező-táblázat, valamint a képletek nem a feladatgyűjtemény végén találhatók, hanem ott, ahol a bemutató feladat és példák szerepelnek. A példatár végén megtalálhatók a feladatok megoldásai is.

A kiadvány fő témakörei: A pénz időértéke; A váltóval kapcsolatos műveletek; Értékpapírok értékelése; Valuta- és devizaárfolyam

Kapcsolódó termékek