A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Matematikai logika

Csökkentett ár! Matematikai logika Nagyobb

MK-0402

Készleten

889 darab

1 512 Ft‎

-20%

1 890 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-0402
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Urbán János
Sorozat Bolyai-könyvek
Nyelv magyar
Oldal 276
Megjelenés 2006
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631630350
Színek 1+1
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A könyv a Műszaki Kiadó Bolyai-sorozatának hetedik tagja, amely a matematikai logika legfontosabb alapfogalmaitól kiindulva annak a matematikán belüli, valamint a műszaki alkalmazásaival ismerteti meg az olvasót.

Az egyes fejezetek három részre tagolódnak: a szerző először a legfonotsabb tételeket, fogalmakat foglalja össze, ezekhez példák kapcsolódnak, majd az önálló megoldásra szánt feladatok következnek, amelynek megoldásai a fejezetek végén találhatóak.

A könyvben helyet kaptak többek között a halmazalgebra és logikai alkalmazásai, a kijelentéslogika és alkalmazásai, a következtetési szabályok, az axiomatizálás, valamint az elsőrendű logikák és alkalmazásaik témakörök.
A könyvet elsősorban egyetemi és főiskolai hallgatóknak ajánljuk, illetve azoknak a középiskolás diákoknak, akik a reáltudományok terén kívánják folytatni tanulmányaikat.
Azonban a könyv első felében található fejezetek nagy segítséget nyújthatnak a középiskolai tanulmányokhoz is, mivel napjainkban a halmazalgebra és a matematikai logika témakörök egyre nagyobb szerephez jutnak a középiskolai matematikaoktatásban.

A kiadvány fő témakörei: A halmazalgebra és logikai alkalmazásai; A kijelentéslogika; A kijelentéslogika alkalmazásai; Következtetési szabályok, axiomatizálás; Elsőrendű logikák és alkalmazásaik

Kapcsolódó termékek