A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A problémamegoldás tanulható 4. CD-ről indítható változat

Csökkentett ár! A problémamegoldás tanulható 4. CD-ről indítható változat Nagyobb

MK-6184-2

Készleten

7 darab

4 750 Ft‎

-5%

5 000 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-6184-2
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) -
Nyelv magyar
ISBN -
Áfa % 27%

Címkék:

További információk

A kompetenciamérés matematikatesztje a diákok matematikai eszköztudását méri. A matematikai eszköztudás magában foglalja:
• az egyénnek azt a képességét, amelynek segítségével megérti és elemzi a matematika szerepét a valós világban;
• a matematikai eszköztár készségszintű használatát;
• az elsajátított matematikai tudás valós élethelyzetekben való alkalmazásának igényét és az erre való képességet;
• a matematikai eszközök használatát a társadalmi kommunikációban és együttműködésben az egyén életkorának megfelelő szinten.
A felmérés tesztjei nem a tantervi követelmények teljesülését mérik elsősorban, hanem azt, hogy a tanulók képesek-e ismereteiket felhasználva a mindennapi élethelyzetekhez kapcsolható problémákat megoldani.

Ezeknek a képességeknek a kibontakoztatásához kínál egyedülálló segítséget A problémamegoldás tanulható sorozat. A CD sorozat a problémamegoldás öt lépésből álló szisztematikus megközelítését az első évfolyamtól kezdve gyakoroltatja. Ezeknek a lépéseknek ismerete bármilyen feladathoz és tantárgyhoz alkalmazható:
1. Olvasd el és gondolkozz!
2. Válassz stratégiát!
3. Próbáld ki!
4. Vond le a tanulságot!
5. Foglald össze és jegyezd fel!

A CD sorozat egymásra épülő feladatai kilenc stratégiával ismertetik meg a felhasználót. A stratégiák a hétköznapi élet alapszituációira építenek. A feladatmegoldások során alkalmazandó stratégiák: egyszerű esettel való próbálkozás, szituáció eljátszása, kép vagy diagram rajzolása, modellkészítés, rendezett lista vagy táblázat készítése, szabálykeresés, kísérletezés és tökéletesítés, hipotézis felállítása és tesztelés, visszafelé számolás, logikus gondolkodás. A problémamegoldáshoz készített leckék kétféle (interaktív táblás és hagyományos) tanórai felhasználást is lehetővé tesznek. Mindkét megközelítéshez tartalmaz óravázlatokat a Tanári kézikönyv.

A sorozat bevezető részei először bemutatják a problémamegoldás öt lépésből álló szisztematikus megközelítésének folyamatát, majd folyamatosan továbbfejlesztik. Ha a gyermekek jártasságot szereznek a folyamat egyes lépéseiben, már nem szükséges azokat minden egyes leckében megemlíteni.

A kilenc problémamegoldó stratégiával a program első három éve alatt ismerkedtek meg a gyermekek.Kezdetben a tanulók a stratégiákat külön-külön alkalmazták. A későbbiekben mérlegelniük kellett, melyik a legjobb módszer az adott feladat megoldásához. Megismerték azt az eshetőséget is, hogy nem mindegyikük választja ugyanazt a stratégiát, és hogy néhány feladathoz több stratégia is alkalmazható. Ennek erdeményeként a módszerek egy olyan eszköztára jön létre, amelyre a tanulók támaszkodni tudnak.

Kapcsolódó termékek