A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Műszaki ábrázolás alapjai

Csökkentett ár! Műszaki ábrázolás alapjai Nagyobb

MK-6085-2

Készleten

415 darab

1 592 Ft‎

-20%

1 990 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-6085-2
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Ocskó Gyula
Nyelv magyar
Oldal 200
Megjelenés 2011
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631660852
Színek 1+1
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A tankönyv a szakközépiskolák 9-10. évfolyamai számára kiadott Szakmai orientáció a műszaki szakterületre kerettantervének a Műszaki ábrázolás alapjai tematikáját dolgozza fel. A könyv megkapta tankönyvvé nyilvánítási határozatát és felkerült a hivatalos tankönyvjegyzékre.  A kötet összefoglalja a műszaki ábrázolás fogalmát és feladatait, bemutatja a rajzeszközöket és használatukat, a rajzi kompetenciákat, az alapvető alaki és formai ismereteket. Szemlélteti a síkmértani szerkesztéseket, a térelemek megjelenítésének módjait, a mértani testek szerkesztését, a vetületi, az axonometrikus és perspektivikus ábrázolást. Útmutatást ad a síklapú és a forgástestek síkmetszéséhez, hálórajzának és áthatásának készítéséhez, a csonkolt mértani testek vetületi ábrázolásához, az ipari formák nézeti ábrázolásához, bemutatja a metszeti ábrázolás fajtáit és szabályait.
Minden fejezet ismétlő kérdésekkel és gyakorló feladatokkal zárul. A könyv végén található példatár kiválóan alkalmas az ábrázolási ismeretek elmélyítéséhez.
Fejlesztve a vizuális ismereteket, a rajzi kompetenciákat és az ábrázoláshoz szükséges térszemléleti alapokat, a tankönyv felkészíti a tanulókat a szakmacsoportos alapozó tantárgyak tanulásához szükséges ábrázolási ismeretek elsajátítására.
Jól használható a szakközépiskolák szakmai orientációs tárgyainak oktatásához, de alkalmas a gépész szakirányú OKJ-tanfolyamok műszaki ábrázolás témakörének feldolgozásához is.

A kiadvány fő témakörei: A műszaki ábrázolás feladata; Rajzeszközök és használatuk; Rajzi kompetenciák; Alaki és formai ismeretek; Síkmértani szerkesztések; Térelemek; Mértani testek; Vetületi ábrázolás; Axonometrikus és perspektivikus ábrázolás; Síklapú testek síkmetszése, hálórajza, áthatása; Forgástestek síkmetszése, hálórajza, áthatása; Csonkolt mértani testek Vetületi ábrázolása; Ipari formák ábrázolása; Nézeti ábrázolás, ábrázolási különlegességek; Metszeti ábrázolás

Kapcsolódó termékek