A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

Programozási ismeretek haladóknak

Csökkentett ár! Programozási ismeretek haladóknak Nagyobb

MK-4578-1

Készleten

151 darab

2 312 Ft‎

-20%

2 890 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-4578-1
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Juhász Tibor - Kiss Zsolt
Nyelv magyar
Oldal 312
Megjelenés 2012
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631645781
Színek 1+1
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Könyvünk azoknak a középiskolás diákoknak, felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak és más érdeklődőknek szól, akik már elsajátították a programozás alapjait, gyakorolták egyszerűbb programok írását. Részletesen tárgyaljuk az objektumorientált programozás fogalmait, bemutatjuk az objektumorientált programok tervezését, készítését. Kitérünk az összetett adatszerkezetek ismertetésére, felhasználására. Áttekintjük és példákon keresztül szemléltetjük a bonyolult feladatok programozásánál alkalmazott algoritmusokat, köztük a rekurzív módszerek, a visszalépéses keresés, a dinamikus programozás, a mohó algoritmus alkalmazását. Külön fejezetben foglalkozunk a gráfalgoritmusokkal.

Elvonatkoztatva a konkrét programozási nyelvektől, az algoritmusokat mondatszerű leírással adjuk meg. Szükség esetén a Visual Basicre hivatkozunk. A gyakorlatok megoldása C++ és Visual Basic nyelven letölthető a kiadó honlapjáról (ld. lentebb). Az egyes fejezetek végén pedig kiemelkedően nagyszámú feladat segíti a bemutatott módszerek gyakorlását.

Manapság egyre több felsőfokú oktatási intézményben tanítanak programozást. Ezen intézmények hallgatói a tananyag szemléletes, könnyen érthető áttekintését találják meg könyvünkben. Könyvünket javasoljuk azoknak az olvasóknak is, akik tanulmányaiktól függetlenül megismerkednének az objektumorientált programozás alapjaival, az összetett adatszerkezetek, összetett algoritmusok alkalmazásával.

A kiadványhoz tartozó kiegészítések letölthetőek a http://www.zmgzeg.edu.hu/programozas/ webhelyről.


A kiadvány fő témakörei: Objektumorientált programozás; Összetett adattípusok; Algoritmusok; Gráfok és gráfalgoritmusok

Kapcsolódó termékek