A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A böngésződ nem támogatja a JavaScript-et!

A gasztronómia alapjai

Csökkentett ár! A gasztronómia alapjai Nagyobb

MK-5969

Készleten

160 darab

3 912 Ft‎

-20%

4 890 Ft‎

Adatlap

Kiadói kód MK-5969
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Szerző(k) Horváth Péter
Nyelv magyar
Oldal 204
Megjelenés 2018
Fedél Puhatábla
ISBN 9789631666908
Színek 4+4
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

A könyv a turisztikai szakképzésben részt vevő idegenvezető és turisztikai szervező, értékesítő tanulók számára készült, a legújabb kerettantervi követelmények figyelembevételével. Megismerkedhetnek a napjaink turizmusában és vendéglátásban kiemelt szerepet játszó gasztronómia fő területeivel: az ételek-italok elkészítésének, szervírozásának és fogyasztásának szabályaival, hazai tájegységeink kulináris sajátosságaival, a különböző nemzetek étkezési kultúrájával. Szerepelnek a könyvben az étkezésre vonatkozó vallási előírások, az ünnepekhez kapcsolódó étkezési szokások és az egymással harmonizáló menü- és italsorok összeállításnak szabályai. Külön hangsúlyt kapnak napjaink gasztroturizmusának kedvelt célpontjai, a hazai és az európai borvidékek, leghíresebb termékeik, borútjaik és gasztronómiai rendezvényeik, valamint az ugyancsak komoly turisztikai vonzerőt jelentő hungarikumok.

Kapcsolódó kerettantervi tantárgyak, témakörök:
Gasztronómia gyakorlata, Vendégfogadás, Étel-, italismeret, Magyar és nemzetközi gasztronómia, Magyarország borvidékei
Mintaoldalak elérhetők itt: http://www.calameo.com/read/0003847611f80c27333df

A kiadvány fő témakörei: Ételkészítési, ital- és felszolgálási ismeretek; A magyar és a nemzetközi gasztronómia; Borvidékek, borturizmus

Kapcsolódó termékek