MK-6013-3
Készleten
174 darab darab
Korlátozott készlet!
Elérhetőség dátuma:
A gasztronómia története
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Kiadói kód | MK-6013-3 |
Kiadó | Műszaki Könyvkiadó |
Szerző(k) | Bódiné Fekete Éva |
Nyelv | magyar |
Oldal | 184 |
Megjelenés | 2012 |
Fedél | Puhatábla |
ISBN | 9789631660135 |
Színek | 1+1 |
Áfa % | 5% |
Amerika felfedezése addig nem ismert zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel gazdagította a vén kontinens éléskamráit. Természetesen részletesen szó esik a méltán híres francia konyhaművészet kezdeteiről, a forradalom korának étkezéseiről és a francia szakácsművészet kiemelkedő egyéniségeiről.
A hazai gasztronómiát a honfoglalás előtti magyarok étkezési szokásaival kezdi bemutatni a könyv. A magyar konyha fejlődését is befolyásolta hazánk történelme. A hagyományos magyaros ételek kialakulásán túl a kötet részletezi hazánk tájegységeinek jellegzetes ételeit, ételkészítési eljárásait. Az ételek mellett szó esik a ?borok királyáról, a királyok boráról?, a tokajiról is.
Könyvünket ajánljuk minden ínyencnek, hobbiszakácsnak és történelem iránt érdeklődőknek. Az oktatásban a Gasztronómiai alapismeretek tantárgyhoz javasoljuk szakiskolás és szakközépiskolás tanulók számára, valamint az OKJ-s képzésekben részt vevőknek is segítséget nyújt a vizsgára felkészülés során.
A kiadvány fő témakörei: A gasztronómiáról általában; Az őskor emberének étkezési szokásai; Az ókori Egyiptom; Az ókori Görögök étkezési szokásai; A Rómaiak étkezési kultúrája; A kelták és a gallok ételei; A honfoglalás előtti magyarok szokásai és étkezése; A francia konyhaművészet kezdetei; Az itáliai reneszánsz és Mátyás király korának étkezési szokásai; Amerika színre lép; XIV. Lajos és korának étkezési kultúrája; A francia konyha az 1600-1700-as években; A nagy francia forradalom kora; Bonaparte Napóleon étkezési szokásai; Brillat-Savarin étele és munkássága; Marie Antoine Careme - A konyhák királya; A francia konyha további neves személyei; A magyar konyha a XVI-XX. században; A magyar konyha általános jellemzői; A magyar konyha tájegységenként; A tokaj-hegyaljai történelmi borvidék
792 Ft -20% 990 Ft
2 784 Ft -20% 3 480 Ft
1 344 Ft -20% 1 680 Ft
1 352 Ft -20% 1 690 Ft
2 392 Ft -20% 2 990 Ft
1 996 Ft -20% 2 495 Ft
2 000 Ft -20% 2 500 Ft
2 792 Ft -20% 3 490 Ft
2 080 Ft -20% 2 600 Ft
1 320 Ft -20% 1 650 Ft
2 384 Ft -20% 2 980 Ft