Sensei - Egy kardvívómester útja a szamurájok véres világában

Csökkentett ár! Sensei - Egy kardvívómester útja a szamurájok véres világában Nagyobb

Készleten

2 darab

3 192 Ft‎

-20%

3 990 Ft‎

Adatlap

Kiadó Konkrét Könyvek
Szerző(k) David Charney
Nyelv magyar
Oldal 350
Megjelenés 2020
Fedél Puhatábla
ISBN 9786155899089
Áfa % 5%

Címkék:

További információk

Egy ismeretlen apától fogant fiúgyermek nagybátyja kastélyában nevelkedik. A Taira nemzetség hatalmát megerősítő csatáknak köszönhetően dicsőséget és vagyont szerzett szamuráj saját gyermekeként szereti, és a császári fővárosban, Kyotóban taníttatja. Yoshi előkelő származású kortársai között művelt, érzékeny, művészetekre fogékony fiatalemberré cseperedik. Környezete elszigeteli az egyszerű, hétköznapi emberek mindennapjainak drámai valóságától.

Egy váratlan tragédia, ami mélyen érinti, azonban gyökeres fordulatot hoz az életébe, kibillenti egyensúlyából, és az addigitól merőben különböző, kemény és szenvedésekkel teli pályára kényszeríti. Felismeri, és saját bőrén megtapasztalja kora társadalmának ellentmondásait és igazságtalanságait. Bosszúvágya és hányattatásai megkeményítik, és az egykori elkényeztetett, a külsőségek vonzásában élő udvaroncból hosszú, küzdelmes évek után páratlan tudású kardvívó mester - Sensei -, a korszak legismertebb kardforgatója lesz. Az addig vezető úton üldöztetés, elfojtott szerelem, vér, sok fájdalmas veszteség, és az újbóli talpra állás ismétlődő kényszere kíséri.

A Sensei fordulatos, valóságos történelmi környezetbe ágyazott regény. Tadamori Yoshi személyes sorsán keresztül bepillantást enged Japán 12. századi második felének viharos történelmébe, az uralkodó Taira, és a rivális Minamoto család véres küzdelmébe, abba a korszakba, ami elvezetett a sógunok több évszázadon át tartó uralmához.

Kapcsolódó termékek