KP-2133
Készleten
126 darab darab
Korlátozott készlet!
Elérhetőség dátuma:
Vendéglátó technológia
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Kiadói kód | KP-2133 |
Kiadó | Műszaki Könyvkiadó |
Szerző(k) | Dr. Dunszt Károly - Török István János - Onódi Ferenc - Oriskó Ferenc |
Nyelv | magyar |
Oldal | 548 |
Megjelenés | 2015 |
Fedél | Puhatábla |
ISBN | 9789633369357 |
Színek | 1+1 |
Áfa % | 5% |
A tankönyv három nagy fejezete az ételkészítési, a cukrászati és a pincérismereteket tartalmazza. A gyakorlatias szemléletmód elsajátításán túl az alapvető fogalmak rendszerezésére, az egyéni tapasztalatok felhasználására ösztönzi az olvasókat. Az ételkészítési ismeretekben a nyersanyagok, a fozelékek, a köretek, a saláták, a mártások, a levesek, a meleg előételek, a tésztaételek, a különböző húsételek és a hidegkonyhai ismeretek kerülnek bemutatásra. A pincérismeretek a biztonságos munkavégzés feltételeit, a terítés, a vendéglátás, a felszolgálás és az étrend összeállításának folyamatait, az ételismeret alapfogalmait szemlélteti. A cukrászati ismeretek az alapműveleteket, az előkészítést, a tésztakészítést, a cukrászati alaptésztákat és a kikészített sütemények jellemzőit mutatja be. Gazdag ábraanyag könnyíti a tananyag elsajátítását.
A kiadvány fő témakörei: Ételkészítési imseretek; Alapozó ismeretek; Konyhatechnológiai műveletek; Saláták, salátaöntetek készítése; Köretek készítése; Főzelékek készítése; Mártások, pecsenyelevek készítése; Levesek, levesbetétek készítése; Meleg előételek készítése; Halakból és hidegvérű állatokból készíthető ételek; Háziszárnyasokból készíthető ételek; Sertéshúsból készíthető ételek; Borjúhúsból készíthető ételek; Marhahúsból készíthető ételek; Juhfélékből készíthető ételek; A kecske és a belőle készíthető ételek; Házinyúl és a belőle készíthető ételek; A strucc és a belőle készíthető ételek; Vadakból és vadszárnyasokból készíthető ételek; Éttermi tészták készítése; Hidegkonyhai ismeretek, hideg ételek; A szállodai reggeliztetés; Étlap, étrend összeállítása; Nemzeti, nemzetközi konyha; Cukrászati alapismeretek; Cukrászati alapismeretek; A cukrászat alapműveletei; Cukrászati alaptészták; Kikészített sütemények; Teasütemények; A hidegcukrászat készítményei; Pincér ismeretek; Bevezetés; Az üzlet külső és belső környezete; Az étterem berendezési tárgyai; Az éttermi terítés; Felszolgálás; Az italok és dohányáruk felszolgálása; Az ételek felszolgálása; Tár sasétkezések és üzleten kívüli értékesítés; Az éttermi munkától eltérő értékesítési feladatok; Az értékesítés adminisztrációs feladatai
2 792 Ft -20% 3 490 Ft
2 312 Ft -20% 2 890 Ft
4 152 Ft -20% 5 190 Ft
4 152 Ft -20% 5 190 Ft
4 712 Ft -20% 5 890 Ft
3 512 Ft -20% 4 390 Ft
3 592 Ft -20% 4 490 Ft
2 152 Ft -20% 2 690 Ft
3 752 Ft -20% 4 690 Ft
1 752 Ft -20% 2 190 Ft
5 032 Ft -20% 6 290 Ft
3 352 Ft -20% 4 190 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
1 912 Ft -20% 2 390 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
1 672 Ft -20% 2 090 Ft
2 392 Ft -20% 2 990 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
2 392 Ft -20% 2 990 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
6 072 Ft -20% 7 590 Ft
5 592 Ft -20% 6 990 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
1 352 Ft -20% 1 690 Ft
792 Ft -20% 990 Ft
6 632 Ft -20% 8 290 Ft
1 352 Ft -20% 1 690 Ft
2 392 Ft -20% 2 990 Ft
4 552 Ft -20% 5 690 Ft