KP-2270
Készleten
1340 darab darab
Korlátozott készlet!
Elérhetőség dátuma:
Ételkészítési ismeretek
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Kiadói kód | KP-2270 |
Kiadó | Műszaki Könyvkiadó |
Szerző(k) | Lukács István - Oriskó Ferenc - Sándor Dénes - Zsolnay Gábor |
Nyelv | magyar |
Oldal | 552 |
Megjelenés | 2021 |
Fedél | Keménytáblás |
ISBN | 9789633370667 |
Színek | 2+2 |
Áfa % | 5% |
A technológiai folyamatok megértését összefoglaló munkatáblák, ábrák, fotók segítik.
A könyvben mindaz megtalálható, amire a jövő szakácsnemzedékének a jó ételek készítéséhez szüksége van, a konyhába lépés pillanatától egészen az ételek tálalásáig:
- az ételkészítési tevékenység helyszíne, munkaterületei,
- a felhasználandó eszközök, gépek, berendezések,
- a kötelező higiéniai és balesetvédelmi előírások,
- a legfontosabb élelmi anyagok és azok tulajdonságai,
- a konkrét ételkészítési folyamatok az előkészítéstől az elkészítésen át a kiegészítő és befejező műveletekig.
A letölthető melléklet több mint 700 recepttel egészíti ki a könyvet. Emellett alapanyag- és ételfotókkal, interaktív folyamatábrákkal, a kreativitást fejlesztő feladatokkal, olvasmányokkal, a legfontosabb szakmai kifejezéseket magyarázó fogalomtárral nyújt komoly segítséget a megszerzett tudásanyag elmélyítéséhez, gyakorlásához.
A tananyag a hároméves szakácsképzéshez készült, de a gyakorló szakemberek és a sütést-főzést kedvelő érdeklődő nagyközönség számára is ajánlott.
A kiadvány fő témakörei: Alapozó ismeretek; Technológiai alapismeretek; Saláták, salátaöntetek készítése; Köretek készítése; Főzelékek készítése; Mártások, pecsenyelevek készítése; Levesek, levesbetétek; Meleg előételek; Sós tésztaételek; Halakból és hidegvérű állatokból készíthető ételek; Háziszárnyasokból készíthető ételek; Sertéshúsból készíthető ételek; Borjúhúsból készíthető ételek; Marhahúsból készíthető ételek; Bárány- és ürühúsból készíthető ételek; Kecskehúsból készíthető ételek; Házinyúlból készíthető ételek; Strucchúsból készíthető ételek; Vadakból és vadszárnyasokból készíthető ételek; Vegetári(án)us ételek; Éttermi tészták és egyéb befejező fogások; Hidegkonyhai készítmények; A reggeli étel- és italkínálat; A konyhai munka tervezése, szervezése, irányítása és ellenőrzése; Étlapírás, étrendek szerkesztése; Nemzetek konyhái és étkezési szokásai
2 952 Ft -20% 3 690 Ft
2 792 Ft -20% 3 490 Ft
2 312 Ft -20% 2 890 Ft
4 152 Ft -20% 5 190 Ft
4 152 Ft -20% 5 190 Ft
4 712 Ft -20% 5 890 Ft
3 512 Ft -20% 4 390 Ft
3 592 Ft -20% 4 490 Ft
2 152 Ft -20% 2 690 Ft
3 752 Ft -20% 4 690 Ft
1 752 Ft -20% 2 190 Ft
5 032 Ft -20% 6 290 Ft
3 352 Ft -20% 4 190 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
1 912 Ft -20% 2 390 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
1 672 Ft -20% 2 090 Ft
2 392 Ft -20% 2 990 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
2 392 Ft -20% 2 990 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
6 072 Ft -20% 7 590 Ft
1 592 Ft -20% 1 990 Ft
1 352 Ft -20% 1 690 Ft
792 Ft -20% 990 Ft
6 632 Ft -20% 8 290 Ft
1 352 Ft -20% 1 690 Ft
2 392 Ft -20% 2 990 Ft
4 552 Ft -20% 5 690 Ft